Frequently asked questions

Hoe gaat het boeken van een overnachting in de Flaircaravan in zijn werk?

Een overnachting in de Flaircaravan boeken is heel eenvoudig. Scrol door onze data en locaties. Elke locatie bevat foto’s, een duidelijke omschrijving en informatie over de locatie. Elke locatie werd zorgvuldig uitgezocht door de Flairredactie. Overtuigd van een locatie? Boek je overnachting dan via onze ticketshop. Daarna ontvang je van ons een bevestiging via e-mail. Simpel, toch?

Hoe kom ik in contact met het team van de Flaircaravan?

Een vraagje over een bepaalde locatie, het bestelproces of iets anders? Stuur een mailtje naar info@flaircaravan.be. We staan klaar om je te helpen!

Hoe betaal ik in de ticketshop van Flaircaravan?

Zowel bestellen als betalen doe je bij ons veilig online. We accepteren betalingen via Bancontact / Payconiq, creditcards (VISA/Mastercard) en iDEAL.

Is het veilig om online te bestellen op via de ticketshop van Flaircaravan?

Kort gezegd: absoluut! Alle betaalgegevens worden via een beveiligde verbinding door betaalprovider Mollie verwerkt. Dat betekent dat al de info die je verzendt, gecodeerd wordt op zo’n manier dat die onmogelijk gelezen of onderschept kan worden door iemand anders. Je loopt dus geen enkel risico.

Wat zijn de in- en uitchecktijden van de Flaircaravan?

Elke locatie hanteert zijn eigen incheck en uitcheck tijden. Deze informatie vind je terug op je ticket en hier.

Kan ik meerdere nachten boeken in de Flaircaravan?

Je kan maximaal één nacht boeken. Zo willen we ervoor zorgen dat zo veel mogelijk lezeressen van onze Flaircaravan kunnen genieten.

Kan ik mijn boeking wijzigen?

Nee. Omdat het een tijdelijke actie is en de beschikbare data sowieso beperkt zijn, zijn wijzigingen helaas niet mogelijk.

Kan ik mijn boeking annuleren?

Je kan je boeking annuleren, maar de kosten worden niet terugbetaald.
Je neemt daarvoor contact op met het team van de Flaircaravan via info@flaircaravan.be.

Hoe weet ik zeker dat mijn boeking werd geregistreerd?

Na het boeken ontvang je een bevestigingsmail op het e-mailadres dat je bij je registratie hebt opgegeven. Check zeker je spamfolder als je de mail niet ontvangen zou hebben. Als je ook daar niets terugvindt, stuur dan een mailtje naar info@flaircaravan.be.

Zijn kinderen welkom?

Kinderen zijn zeker welkom, maar weet dat jullie in hetzelfde bed (140 x 190 cm) slapen aangezien er maar één groot bed voorzien is. Ter info: de afmetingen komen overeen met het formaat van een binnentent voor drie personen, dus het kan zeker.

Flair is niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen, dus je bent zelf verantwoordelijk voor (de veiligheid van) je kinderen. Door de aanwezigheid van tal van beekjes en vijvers op sommige domeinen is een verblijf met (kleine) kinderen wel afgeraden.

Mogen er meer dan twee personen op de locatie overnachten?

De Flaircaravan is bedoeld als verblijf voor maximaal twee personen. Het meenemen of te slapen leggen van lifters of “externe overnachters” is niet toegestaan.

Wat moet ik zelf meenemen?

Neem zeker een hoeslaken, kussensloop en slaapzak of dekbedovertrek mee en vergeet ook je handdoeken niet. Check daarnaast per locatie of je er eten kan bestellen, of er restaurants in de buurt zijn en of je beter zelf iets te eten meebrengt. Onze Flairkoelkast zorgt dat al je producten dagvers blijven.

Wat is er allemaal aanwezig in de Flaircaravan?

In de Flaircaravan is keukenraad aanwezig (pannen en potten, servies, bestek, glazen, etc.). Zaken als theedoeken, afwassponsjes, vaatdoekjes, schoonmaakmiddelen, etc. niet. Die moet je zelf meenemen.

Dekbedden (donsdekens), een matrasbeschermer en kussens zijn aanwezig, dekbedovertrekken (lakens) niet. Om hygiënische redenen vragen we dus om een eigen kussensloop en dekbedovertrek te voorzien. Een slaapzak is zeker een goed alternatief.

Verder zijn volgende zaken voorzien in de Flaircaravan:

Slaapkamer

 • Matras (140 x 190 cm, incl. matrasbeschermer)
 • Kussens (excl. kussenslopen)
 • Dekbed/donsdeken (excl. dekbedovertrek)
 • Tip: je kan best een slaapzak voorzien.

Sanitair

 • Toiletpapier
 • Ontsmettende handgel

Keuken

 • Huishoudrol
 • Kleine inductiekookplaat
 • Waterkoker

Algemeen

 • Ventilator
 • Elektrische insectenbestrijder
 • Schoonmaakproducten
 • Vuilblik en handborstel
 • Vuilnisbakken (pmd, restafval, papier & karton)
 • Leeslampje
 • Kleerhangers 

Buiten

 • Terrastafel en stoelen
 • Terrasoverkapping (zeil)
Zijn er een badkamer en toilet in de Flaircaravan?

Er is een klein lavabootje, zodat je je kan opfrissen en je tanden kan poetsen. Een douche is niet voorzien en er is ook geen toilet in de Flaircaravan, maar op de meeste locaties kan je gebruikmaken van de aanwezige sanitaire voorzieningen. Daar waar je logeert midden in een natuurgebied, zijn er geen douches beschikbaar. Er wordt op die locaties wel een mobiel toilet naast de Flaircaravan geplaatst.

Is er een keuken in de Flaircaravan?

Er is een minikeuken met ijskast en pompbak. Er is ook een inductiekookplaat aanwezig in de Flaircaravan. Daarop maak je best geen driegangenmenu, maar je kan wel iets opwarmen. Gelieve daarna de gebruikte spullen daarna af te wassen. Op sommige locaties kan er gebarbecued worden. Dat dien je op voorhand af te stemmen met de eigenaar van de locatie.

Is er wifi?

Het doel van een overnachting in de Flaircaravan is volledig tot rust komen en ontstressen, dus wifi is vaak niet aanwezig. Je kan dit navragen bij je aankomst op de locatie.

Mag ik een huisdier meenemen?

Nee, huisdieren zijn niet toegelaten in onze Flaircaravan.

Mag ik roken in de Flaircaravan?

Nee, roken (inclusief e-sigaret) is verboden in de Flaircaravan.

Is er een huishoudelijk reglement?

We vragen jullie om de Flaircaravan en alle goederen met respect te behandelen. Daarnaast dient elke gast zich te houden aan het huishoudelijk reglement, dat je bij aankomst in de caravan vindt en ook hier kan lezen. Overtreding van dat reglement kan een vertrek uit de caravan zonder terugbetaling van de huursom tot gevolg hebben.

Waar kan ik terecht met een opmerking of een suggestie?

Bij Flair staan we open voor alle suggesties! Stuur een mailtje naar info@flaircaravan.be, en wij zorgen zo snel mogelijk voor een antwoord.

Waar kan ik de algemene voorwaarden lezen?

Dat kan je hier. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar info@flaircaravan.be.

No items found