Frequently asked questions

Wat zijn de in- en uitchecktijden?

Inchecken kan vanaf 15u. Uitchecken moet voor 11u, tenzij anders vermeld.

Kan ik meerdere nachten boeken?

Je kan maximaal één nacht boeken. Zo willen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk lezeressen van onze caravan kunnen genieten.

Worden er reserveringskosten aangerekend?
Nee, er worden geen reserveringskosten aangerekend.
Kan ik mijn boeking wijzigen?
Nee. Omdat het een tijdelijke actie is en de beschikbare data sowieso beperkt zijn, zijn wijzigingen helaas niet mogelijk.
Kan ik mijn boeking annuleren?
Je mag je boeking annuleren, maar de kosten (80 euro per nacht) worden niet terugbetaald.
Hoe weet ik zeker dat mijn boeking werd geregistreerd?

Na het boeken ontvang je een bevestigingsmail op het e-mailadres dat je bij je registratie hebt opgegeven. Check zeker je spamfolder als je de mail niet ontvangen zou hebben. Als je ook daar niets terugvindt, stuur dan een mailtje naar flaircaravan@flair.be.

Hoe krijg ik mijn waarborg terug?

Bij vertrek zal nagekeken worden of de caravan en alle ter beschikking gestelde goederen in hun oorspronkelijke staat achtergelaten werden. Als dat zo is, krijg je je waarborg meteen terugbetaald.

Zijn kinderen welkom?

Kinderen zijn zeker welkom, maar weet dat jullie in hetzelfde bed (190 cm x 190 cm) slapen aangezien er maar één groot bed voorzien is. Ter info: de afmetingen komen overeen met het formaat van een binnentent voor drie personen, dus het kan zeker.
Flair is niet verantwoordelijk voor eventuele ongevallen, dus je bent zelf verantwoordelijk voor (de veiligheid van) je kinderen. Door de aanwezigheid van tal van beekjes en vijvers op sommige domeinen is een verblijf met (kleine) kinderen wel afgeraden.

Mogen er meer dan twee personen op de locatie overnachten?

De caravan is bedoeld als verblijf voor maximaal twee personen. Het meenemen of te slapen leggen van lifters of “externe overnachters” is niet toegestaan.

Wat moet ik zelf meenemen?
Neem zeker een hoeslaken, kussensloop en slaapzak of dekbedovertrek mee, en vergeet ook je handdoeken niet. Check daarnaast per locatie of je er eten kan bestellen, of er restaurants in de buurt zijn en of je beter zelf iets te eten meebrengt. Er wordt een goodiebag met wat hapjes en drank voorzien, maar neem liever zelf nog wat mee. Onze Flairfrigo zorgt dat al jouw producten dagvers blijven.
Zijn er een badkamer en toilet in de caravan?
Er is een klein lavabootje, zodat je je kan opfrissen en je tanden kan poetsen. Een douche is niet voorzien en er is ook geen toilet in de caravan, maar op de meeste locaties kan je gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen (douches en toiletten) ter plaatse. Domein van de Grotten van Han, Wijndomein Monteberg, Plantentuin Meise en Wijndomein Thilesna vormen een uitzondering. Daar logeer je midden in een natuurgebied, dus zijn er geen douches beschikbaar. Er wordt wel een mobiel toilet naast de caravan geplaatst.
Is er een keuken in de caravan?

Er is een minikeuken met ijskast en lavabo. Er is ook een inductiekookplaat aanwezig in de caravan. Daarop maak je best geen driegangenmenu, maar je kan wel iets opwarmen. Gelieve daarna de gebruikte spullen af te wassen. Op sommige locaties kan er gebarbecued worden. Dat dien je op voorhand af te stemmen met de eigenaar van de locatie.

Is er wifi?
Het doel van een overnachting in de Flaircaravan is volledig tot rust komen en ontstressen, dus wifi is vaak niet aanwezig. Je kan dat het best navragen bij je aankomst.
Mag ik een huisdier meenemen?
Nee, huisdieren zijn niet toegelaten in onze caravan.
Is er een huishoudelijk regelement?

We vragen jullie om de caravan en alle goederen met respect te behandelen. Daarnaast dient elke gast zich te houden aan het huishoudelijk reglement, dat je bij aankomst in de caravan vindt. Overtreding van dat reglement kan een vertrek uit de caravan zonder terugbetaling van de huursom tot gevolg hebben.

Ik vind hier geen antwoord op mijn vraag. Wat doe ik?

Je kan mailen naar flaircaravan@flair.be. We sturen je zo snel mogelijk een antwoord.

No items found